Barcelona tæver Getafe og sætter Real Madrid under pres

28/04/2015

FC Barcelona virker ustoppelige for tiden, og tirsdag aften var ingen undtagelse, da storklubben spillede sig et skridt nærmere det spanske mesterskab.

På hjemmebane blæste Barcelona gæsterne fra Getafe ud af banen og vandt 6-0 efter pauseføring 5-0.

Med sejren udbygger Barcelona forspringet ned til Real Madrid til fem point, som dog har mulighed for at hale ind onsdag mod Almeria. Efter den kamp har begge hold fire ligakampe tilbage af sæsonen.

Getafe havde som mange andre gæster på Camp Nou et defensivt udgangspunkt, og holdet begyndte kampen i noget, der mindede om en 9-1-0-formation.

Det gjorde Getafe givetvis for at holde styr på Barcelonas offensive trio med Messi, Neymar og Luis Suarez. Det hjalp bare ikke for Getafe - inden der var spillet en halv time, havde alle tre trumfkort plus kaptajn Xavi scoret.

Først chippede Lionel Messi Barcelona i front på et straffespark, mens Luis Suarez på akrobatisk flugtede 2-0-målet i nettet.

Kort for inden var Getafe dog tæt på at udligne 1-1, men målmand Claudio Bravo fik akkurat reddet bolden på målstregen efter selv at være kommet på mellemhånd.

Neymar fuldendte stjernernes hattrick, da han efter en fiks dribling kunne sparke hjemmeholdet foran 3-0, før Xavi hamrede bolden i målhjørnet til 4-0.

Barcelona fortsatte sin angrebsivrige stil, og inden holdene kunne gå til pause, scorede Luis Suarez sit andet mål.

Efter pausen skruede Barcelona lidt ned for gassen og scorede kun en enkelt gang ved Lionel Messi.

Trioen Messi, Neymar og Suarez har nu scoret 102 mål tilsammen i alle turneringer denne sæson. Det er et mål mere end Messi, Thierry Henry og Samuel Eto'o lavede for Barcelona i 2008/2009-sæsonen, hvor Barcelona vandt pokaltitel, mesterskab og Champions League.