Barfoed har grænsehandel som kardinalpunkt

Skrevet af admin

19/03/2013
Det sagde de Konservatives formand, Lars Barfoed (K), kort før hans parti sammen Venstre mødte regeringen ved forhandlingsbordet i Finansministeriet tirsdag aften.»Det vigtigste debatområde i aften er grænsehandlen, og på det punkt har vi slet ikke set nogen bevægelse fra regeringens side. Jeg forventer, at regeringen vil give os den indrømmelse, at man nu vil se på lempelser i afgifterne på de varer, som danskerne først og fremmest køber ind syd for grænsen,« sagde Lars Barfoed.Finansminister Bjarne Corydon (S) har tidligere sagt, at han er klar på at se på ønsket, som ikke er en del af regeringens plan.»Vi er åbne over for at tage grænsehandlen på bordet og se den efter i sømmene,« sagde Bjarne Corydon til Berlingske Nyhedsbureau for en uge siden.Regeringen lægger i sin vækstplan op til, at selskabsskatten og en lang række afgifter sænkes for erhvervslivet, og det hilser både Venstre og de Konservative velkommen.Enhedslisten har sagt nej til »Vækstplan DK«, som derfor skal indgås med de borgerlige partier.

Mest læste i dag

Det sagde de Konservatives formand, Lars Barfoed (K), kort før hans parti sammen Venstre mødte regeringen ved forhandlingsbordet i Finansministeriet tirsdag aften.

»Det vigtigste debatområde i aften er grænsehandlen, og på det punkt har vi slet ikke set nogen bevægelse fra regeringens side. Jeg forventer, at regeringen vil give os den indrømmelse, at man nu vil se på lempelser i afgifterne på de varer, som danskerne først og fremmest køber ind syd for grænsen,« sagde Lars Barfoed.

Finansminister Bjarne Corydon (S) har tidligere sagt, at han er klar på at se på ønsket, som ikke er en del af regeringens plan.

»Vi er åbne over for at tage grænsehandlen på bordet og se den efter i sømmene,« sagde Bjarne Corydon til Berlingske Nyhedsbureau for en uge siden.

Regeringen lægger i sin vækstplan op til, at selskabsskatten og en lang række afgifter sænkes for erhvervslivet, og det hilser både Venstre og de Konservative velkommen.

Enhedslisten har sagt nej til »Vækstplan DK«, som derfor skal indgås med de borgerlige partier.