Barn kørt på traumecenter efter ulykke i svømmehal

En sygeplejerske var tirsdag på besøg i Glostrup Svømmehal, og det var heldigt, for hun var stærkt medvirkende til, at en seksårig dreng reddede livet.

Drengen var i svømmehallen med pædagogerne fra en SFO, oplyser vagtchef Michael Bundgaard fra Københavns Vestegns Politi.

- Man opdager, at der ligger et barn livløst i bassinet. Han bliver reddet op, og der bliver iværksat livreddende førstehjælp, fortæller Michael Bundgaard.

- Der befinder sig tilfældigvis en civil sygeplejerske i svømmehallen, som deltager i førstehjælpen, og hun gør et rigtig godt stykke arbejde, fortæller vagtchefen.

Region Hovedstaden sendte en ambulance og en akutlægebil til stedet, og drengen blev efterfølgende bragt til Rigshospitalets Traumecenter.

- Han er vågen igen og har det godt, fortæller Michael Bundgaard.

Politiet har underrettet drengens pårørende, og nu skal man i gang med at foretage afhøringer for at belyse omstændighederne ved ulykken nærmere.

Hos Glostrup Kommune er man tirsdag eftermiddag i gang med at klarlægge forløbet nærmere, oplyser kommunikationskonsulent Martin Simonsen.

- Han har været i et lavt bassin, hvor han kunne bunde, og har været under vandet - formentlig i kortere tid, hvorefter han er blevet reddet op og har modtaget livreddende førstehjælp, fortæller Martin Simonsen.

Drengen har det godt efter omstændighederne og vil komme sig helt, oplyser kommunen i en pressemeddelelse tirsdag.

Men forløbet får et efterspil, lover borgmester John Engelhardt (V).

- Vi skal gennemgå vores procedurer grundigt for at se, om de er stærke nok, udtaler han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip