Basim efter grand prix-sejr: Helt euforisk

Den 21-årige Basim Moujahid skal repræsentere Danmark, når København til maj er værtsby ved det internationale melodi grand prix.

Det er svært at forstå for den unge sanger, der lørdag aften vandt det danske melodi grand prix med sangen "Cliche Love Song".

- Jeg ved ikke helt om det er rigtigt. Det virker helt surrealistisk, fortæller han til Ritzau kort efter sejren.

- Jeg har ikke prøvet eufori rigtigt før, men jeg tror, det er sådan her, det føles. Jeg ville ønske, at jeg kunne dele den her følelse med resten af landet. Og så ville jeg virkelig ønske, at min far var her og kunne se det, siger Basim, der mistede sin far til leukæmi i maj 2012.

- Den følelse sidder i mig. Han ville være rigtig glad og stolt af mig, tror jeg.

Følg alt om Grand Prix'et på Facebook - Klik her

Frem mod Eurovision er planen klar:

- Jeg tror, jeg skal gøre det samme, som jeg har gjort her i aften og bare dele min kærlighed med hele Europa. Vi kan vise dem, hvordan man skriver en catchy melodi, siger sangeren.

I 2008 brød Basim igennem i talentshowet X Factor, hvor han nåede kvartfinalen.

Siden da har han med hårdt arbejde og determination kæmpet for at skabe sig en karriere i underholdningsbranchen, hvor han ud over musikken har givet sig i kast med både teater, musical og dans.

Det mener han bliver en fordel i det store Eurovision-show.

- Jeg har noget sceneerfaring, og jeg er til stede, når jeg er på den, siger sangeren, der glæder sig til at have hjemmebanefordel.

- Det betyder, at jeg har hele landet med mig, siger han.

Eurovision-finalen afholdes den 10. maj.

Hør dagens.dks interview med vinderen efter sejren i Arena Fyn nedenunder...

/ritzau/

 

Dagens Gossip