Basso i ny rolle: Vil hjælpe hos Riis

Ivan Basso var den lysende stjerne på Danmarks bedste cykelhold i perioden fra 2004 til midt i 2006.

Han vandt etapeløbet Post Danmark Rundt i 2005 efter at have vundet fire etaper undervejs.

Han vandt også Giro d’Italia i 2006. Men idyllen sluttede brat, da Bjarne Riis måtte sende italieneren hjem dagen før Tour de France, da Bassos navn var dukket op i rapporten omkring dopinglægen Eufemiano Fuentes.

Han fik karantæne, og samarbejdet med Bjarne Riis og det danske cykelhold var forbi.

Nu er italieneren tilbage. Han er blevet syv år ældre, har knapt så meget hår, men er stadig smilende og imødekommende som da han var danskernes darling.

- Jeg har haft tre perioder i min karriere. Først en fantastisk. Derefter en dårlig og trist, og så igen en fantastisk periode. Nu er jeg 37 år og i den sidste del af karrieren, og så er jeg glad for, at jeg kan være med i det her projekt, siger Ivan Basso til Ritzau.

Italieneren vandt Giro d’Italia for anden gang i 2010. Han er siden blevet nummer syv i Tour de France og nummer fem i Giro d’Italia.

De seneste år har det knebet med resultaterne, men han gør det klart, at han heller ikke er på holdet for at vinde.

- Vi har andre ryttere, som skal og kan vinde cykelløb. Hvis jeg får chancen for en sejr hist og pist, vil jeg da prøve at gribe den, men først og fremmest vil jeg være klar til at udføre det arbejde, Bjarne beder mig om. Jeg vil hjælpe, hvor jeg kan, siger han.

Det var Oleg Tinkov og ikke Bjarne Riis, som ønskede Ivan Basso på holdet, men Riis ser alligevel den rutinerede italiener som en god støtte for Contador i Giro d’Italia og måske også i Tour de France.

Basso håber på en god afslutning af karrieren, og har et bud på, hvorfor han måske kan hæve sit niveau. For fra hans italienske side af grænsen i Varese kan han nemlig træne med flere af holdkammeraterne.

- Jeg bor i Varese. Bjarne Riis bor i Lugano. Det samme gør Alberto, Kreuziger og Michael Rogers. Vi kan lave en af de bedste træningsgrupper i verden og træne sammen flere gange om ugen.

- Det, tror jeg, kan være en faktor i at blive verdens bedste cykelhold, siger han.

Ivan Basso har fået en toårig aftale på Tinkoff-Saxo.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip