Bavarian Nordic præsenterer sorte tal for 2014

Medicinalvirksomheden Bavarian Nordic er begyndt at tjene penge efter flere år med store underskud.

Virksomhedens regnskab for 2014 viser således et resultat efter skat på 25,9 millioner kroner, som ganske vist er beskedent sammenholdt med omsætningen på godt 1,2 milliarder kroner.

Men kigger man tilbage til 2010, hvor årsregnskabet viste et underskud på 389,9 millioner kroner efter skat, så er tingene gået i den rigtige retning fra år til år, idet underskuddet er blevet mindre og mindre siden da.

Selskabets forventninger til 2015 er dog beherskede. Man forventer en nedgang i omsætningen og et nulresultat på den primære drift.

- Vi er nu i en overgangsfase, hvor vi forbereder en udvidelse af pipelinen inden for sygdomsområder med et udækket medicinsk behov.

- Samtidig fortsætter vores arbejde med at udvide vores produktionskompetencer, således at vi kan indfri såvel nuværende som fremtidige produktionsaftaler, siger administrerende direktør Paul Chaplin i en pressemeddelelse.

Bavarian Nordic meddelte i sidste uge, at man har indgået en aftale med medicinalselskabet Bristol-Myers Squibb om retten til at sælge kræftmidlet Prostvac, og det fik selskabets aktier til at skyde i vejret.

Aftalen indbringer i første omgang 60 millioner dollar, men vurderes til at have en samlet værdi på knap en milliard dollar, svarende til cirka 6,8 milliarder kroner.

Prostvac er dog fortsat i den såkaldte fase 3 og er derfor endnu ikke klar til lancering.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip