Bavarian Nordic tester ebolavaccine på over 600 personer

612 raske frivillige i Frankrig og Storbritannien skal deltage i et forsøg med ebolavaccine, oplyser det danske medicinalfirma Bavarian Nordic i en meddelelse til fondsbørsen.

Det er sker i forbindelse med et fase 2-studie med en forsøgsvaccine mod ebola, der kombinerer vaccinen MVA-BN Filo vaccine fra Bavarian Nordic med AdVac-vaccinen, der er udviklet af Crucell/Janssen, som er et datterselskab i Johnson & Johnson.

De foreløbige resultater fra det første fase et-forsøg, viser, at vaccinen var immunogen, hvilket betyder, at det fremkalder dannelse af antistoffer. Uanset hvilken vaccine, der blev givet først, fremkaldte det kun midlertidige bivirkninger, som er normalt ved vaccination.

Forsøget i Storbritannien ledes af Oxford Vaccines Group, der er en del af universitetet i Oxford. I Frankrig vil forsøget blive koordineret med det franske institut for sundhed og medicinsk forskning, Inserm, når alle nødvendige godkendelser er modtaget.

De første frivillige har allerede modtaget den første vaccination, oplyser Bavarian Nordic.

Efter planen starter endnu et fase 2-forsøg til efteråret i Afrika, hvor 1200 frivillige skal deltage.

En omfattende ebolaepidemi, der har hærget i Vestafrika, har kostet over 11.000 mennesker livet.

FN's udviklingsprogram (UNDP) fik for nylig tilsagn om yderligere 3,4 milliarder dollar - svarende til knap 23 milliarder kroner - til de lande, som er blevet hårdest ramt af ebolaepidemien.

Udbruddet af ebola i Vestafrika er det værste af sin slags nogensinde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip