Bayern banker videre i Bundesligaen

Bayern München-maskinen moser videre i Bundesligaen.

Lørdag øgede de suveræne sydtyskere deres føring i Tysklands bedste fodboldrække, da holdet hjemme i München legede med Hoffenheim og vandt sikkert med 4-0.

Det var som om, de regerende tyske mestre og tidligere Champions League-vindere kunne skrue på mange flere knapper, end de gjorde med scoringerne fra Mario Götze og Robert Lewandowski i første halvleg, og Arjen Robben og Sebastian Rode få minutter før tid.

Cheftræner Pep Guardiola gav også comeback til Bastian Schweinsteiger et lille kvarter før tid. VM-helten, der ikke har spillet siden VM-finalen i juli, kom på banen til stående klapsalver fra et fyldt stadion.

Schweinsteiger sørgede for et fint aftryk på sin comeback-kamp med en aldeles perfekt aflevering til Sebastian Rode, da han scorede til 4-0. Mens Schweinsteiger kom på banen, sad Pierre-Emile Højbjerg på Bayerns bænk i hele opgøret.

Hoffenheim, der havde Jannick Vestergaard på bænken i hele kampen, kom godt i gang med kampen og havde et par muligheder i kampens indledning. Men som kampen skred frem, overtog Bayern München i stigende grad kommandoen, og gæsterne kunne ikke følge med.

Mario Götzes syvende sæsonscoring faldt efter 23 minutter. Et langskudsdrøn fra 20 meters afstand sejlede ind over gæsternes målmand Oliver Baumann og hans forsvar.

Götze kunne have øget føringen efter godt og vel en halv time, da han sendte en bold tæt forbi målstolpen.

Fem minutter før pausen blev det alligevel 2-0. En scoring, som var lige så flot som den første. Robert Lewandowski satte et angreb i gang.

Fra baglinjen sendte Arjen Robben en fornem aflevering ind foran mål, hvor Lewandowski lige nøjagtigt løb ind i et tyndt befolket område i straffesparksfeltet og scorede med hovedet.

Bayern München strammede skruen om gæsterne i anden halvleg, og Hoffenheim havde ikke mere at byde på.

Det havde Bundesligaens nummer to, Wolfsburg, heller ikke i udekampen mod Schalke. Nicklas Bendtners klub tabte 2-3, selvom danskeren scorede sit første mål i Bundesligaen.

Wolfsburgs nederlag i Gelsenkirchen, og Borussia Mönchengladbachs samtidige hjemmenederlag på 1-2 til Frankfurt betyder, at Bayern München nu har syv point forspring til Wolfsburg og 10 point ned til Borussia Mönchengladbach på tredjepladsen.

Borussia Dortmund så ud til endelig at tage et stort hop væk fra nedrykningsstregen i sin udekamp mod Paderborn.

På scoringer af Pierre-Emerick Aubameyang og Marco Reus i første halvleg førte Dortmund med 2-0, men satte føringen over styr i anden halvleg, så det kun blev uafgjort 2-2.

Dermed er forrige sæsons Champions League-finalister kun et enkelt point over nedrykningsstregen efter 12 spillerunder.

Den danske cheftræner Kasper Hjulmands tropper fra Mainz sikrede et point to minutter før tid, da forsvarsspilleren Stefan Bell udlignede til 2-2 i hjemmekampen mod Freiburg. Mainz er nummer otte i ligaen med 16 point for 12 kampe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip