Bayern-formand: Guardiola vil aldrig blive fyret

I sæsonen efter VM 2006 fyrede Bayern München sin træner Felix Magath. Efter VM i 2010 afskedigede storklubben Louis van Gaal i den efterfølgende sæson.

Men samme skæbne kommer ikke til at overgå den nuværende træner, Pep Guardiola, selv om han risikerer at skulle mønstre et hold ud af en flok spillere, der risikerer at være udkørte efter en lang sæson og næsten ingen ferie derpå.

Det fastslår klubbens bestyrelsesformand Karl-Heinz Rummenigge.

- Bayern vil aldrig fyre Pep Guardiola. Det vil jeg gerne skrive under på, siger Rummenigge til Welt am Sonntag.

- Han vil være vores træner indtil 30. juni 2016. Mindst indtil hans kontrakt udløber.

I sin første træner som Bayern-træner sikrede Guardiola klubben mesterskabet samt to pokaltitler. Men det lykkedes ikke at genvinde Champions League.

Holdet fik hård kritik for indsatsen i semifinalerne, hvor det blev til et klart sammenlagt nederlag på 0-5 til turneringens senere vinder, Real Madrid.

Nu spekuleres der i, at Guardiola kan gå en svær sæson i møde med trætte profiler. Det er et kendt fænomen, at storklubber er udfordret i sæsonen efter et VM, hvis de har haft mange spillere med til VM.

Det frygter Karl-Heinz Rummenigge dog ikke, selv om spillere som Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger og Thomas Müller næsten ingen ferie får efter VM-triumfen i Brasilien.

- For disse spillere er det ikke nemt oppe i hovedet at skulle starte fra nul efter en kort ferie. Men heldigvis har vi en træner, der er vant til denne situation. Han har sagt til mig, at han ved, hvad han skal gøre for at få succes, siger Rummenigge.

Den kommende bundesligasæson begynder 22. august, når Bayern hjemme møder Wolfsburg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip