Bayern tabte foran sur Guardiola med Højbjerg på banen

Det danske stortalent Pierre-Emile Højbjerg var blandt Pep Guardiolas foretrukne til startopstillingen, da Bayern München i nat dansk tid tabte 1-2 til et All Star-hold sammensat af spillere fra den amerikanske Major League Soccer.

I Portland i USA spillede danskeren de første 71 minutter, inden han blev skiftet ud til fordel for Jerome Boateng.

Træner Pep Guardiola viste stor vrede, da kampen var forbi. Ikke så meget over resultatet, men fordi han mente, at det amerikanske hold havde spillet alt for hårdt, så hans spillere var i fare for at blive skadede.

Spanieren undlod at sige tak for kampen til modstanderens træner, og han forsvandt hurtigt ned i til omklædningsrummet.

Blandt andet måtte den tyske verdensmester Bastian Schweinsteiger forlade banen skadet, kort efter han var blevet skiftet ind i slutfasen.

Landon Donovan fra det amerikanske hold udtrykte efterfølgende forståelse for Guardiolas vrede.

- Jeg kan godt forstå, at han ikke vil se sine spillere komme til skade. Der var tacklinger, som ikke var så fine, men det er ikke de værste tacklinger, jeg har set, og jeg håber ikke, at Schweinsteiger er kommet til skade, siger Donovan.

Han scorede i øvrigt sejrsmålet, efter Bradley Wright-Phillips havde udlignet for amerikanerne.

I første halvleg havde Bayerns nye angriber Robert Lewandowski scoret til 1-0.

Det tyske hold sparede en del spillere fra VM i startopstillingen, men de kom alle på banen i slutningen af kampen, så det tyske mesterhold mønstrede et hold tæt på sin idealopstilling.

Den tyske Bundesliga begynder 22. august.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip