Bayerns Guardiola skal retur til Barcelona i CL-brag

Bayern München-træner Josep Guardiola skal på besøg hos sin tidligere klub FC Barcelona i et tysk-spansk brag i semifinalen i Champions League.

Den 44-årige spanier etablerede sig som et trænerikon fra 2008 til 2012, da han førte Barcelona til et hav af titler - blandt andet to triumfer i Europas største klubturnering.

Når Bayern München og Barcelona mødes den 5. maj i Spanien og en uge senere i det sydlige Tyskland, er Guardiola på en mission, hvor han skal forsøge at skuffe de tusindvis af fans, der engang tiljublede ham fra tribunerne.

Josep Guardiola er i sin anden sæson på sikker kurs mod sit andet tyske mesterskab med Bayerns stjernehold, og han vil gøre alt for at vise, at han også kan få tyskerne til tops i Europa.

Umiddelbart før spanierens ankomst til München i 2013 havde Jupp Heynckes sikret klubben CL-trofæet - en bedrift, der var næsten umulig at leve op til.

På vejen mod finalen for to år siden knuste Heynckes og co. faktisk Barcelona med samlet 7-0. Barcelona var dog ikke under Guardiolas ledelse på det tidspunkt.

Guardiola gjorde i 2014 det hæderligt med Bayern i Champions League, da holdet nåede semifinalen, hvor det til gengæld gik helt galt. Tyskerne tabte samlet 0-5 til de senere CL-vindere fra Real Madrid.

Bayern München var i kvartfinalen hårdt presset af FC Porto, da portugiserne vandt det første opgør med 3-1. Bayern avancerede alligevel sikkert til semifinalen efter en sejr på 6-1 hjemme i München.

De kommende modstandere fra FC Barcelona gjorde det forholdsvis nemt af med Paris Saint-Germain, der blev slået i begge kvartfinaler.

I den anden semifinale står de forsvarende CL-mestre fra Real Madrid over for Juventus, der har fordel af hjemmebane i det første opgør.

Real Madrid slog i kvartfinalen sidste års finalemodstander Atlético Madrid ud efter to tætte kampe. Juventus slog franske AS Monaco i kraft af en 1-0-sejr på eget græs - returkampen endte 0-0.

Finalen spilles den 6. juni på Olympiastadion i den tyske hovedstad Berlin.

/ritzau/

 

Dagens Gossip