Bayerns Guardiola skal retur til Barcelona i CL-brag

Bayern München-træner Josep Guardiola skal på besøg hos sin tidligere klub FC Barcelona i et tysk-spansk brag i semifinalen i Champions League.

Den 44-årige spanier etablerede sig som et trænerikon fra 2008 til 2012, da han førte Barcelona til et hav af titler - blandt andet to triumfer i Europas største klubturnering.

Når Bayern München og Barcelona mødes den 6. maj i Spanien og seks dage senere i det sydlige Tyskland, er Guardiola på en mission, hvor han skal forsøge at skuffe de tusindvis af fans, der engang tiljublede ham fra tribunerne.

Josep Guardiola er i sin anden sæson på sikker kurs mod sit andet tyske mesterskab med Bayerns stjernehold, og han vil gøre alt for at vise, at han også kan få tyskerne til tops i Europa.

Umiddelbart før spanierens ankomst til München i 2013 havde Jupp Heynckes sikret klubben CL-trofæet - en bedrift, der var næsten umulig at leve op til.

På vejen mod finalen for to år siden knuste Heynckes og co. faktisk Barcelona med samlet 7-0. Barcelona var dog ikke under Guardiolas ledelse på det tidspunkt.

Guardiola gjorde i 2014 det hæderligt med Bayern i Champions League, da holdet nåede semifinalen, hvor det til gengæld gik helt galt. Tyskerne tabte samlet 0-5 til de senere CL-vindere fra Real Madrid.

Bayern München var i kvartfinalen hårdt presset af FC Porto, da portugiserne vandt det første opgør med 3-1. Bayern avancerede alligevel sikkert til semifinalen efter en sejr på 6-1 hjemme i München.

De kommende modstandere fra FC Barcelona gjorde det forholdsvis nemt af med Paris Saint-Germain, der blev slået i begge kvartfinaler.

I den anden semifinale står de forsvarende CL-mestre fra Real Madrid over for Juventus, der har fordel af hjemmebane i det første opgør.

Real Madrid slog i kvartfinalen sidste års finalemodstander Atlético Madrid ud efter to tætte kampe. Juventus slog franske AS Monaco i kraft af en 1-0-sejr på eget græs - returkampen endte 0-0.

Finalen spilles den 6. juni på Olympiastadion i den tyske hovedstad Berlin.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip