BBC: Hamas er klar til våbenhvile med Israel

Det islamistiske Hamas, der styrer Gaza-striben, er klar til at bebude en våbenhvile, efter at der de seneste dage er blevet sendt et større antal raketter mod Israel fra den palæstinensiske enklave.

Det siger en kilde i Hamas til BBC.

Det er egyptiske efterretningsofficerer, der har været mæglere i sagen, hedder det.

Udspillet om våbenhvile kommer samtidig med, at palæstinenserne forbereder begravelsen af den 16-årige dreng Abu Khudair, der onsdag blev fundet myrdet i Jerusalem.

Der er tegn på, at det var et jødisk hævndrab, efter at tre jødiske teenagere mandag blev fundet dræbt nær Hebron på Vestbredden.

Israelsk politi er i alarmberedskab, for det frygtes, at begravelsen vil udløse uroligheder.

Til BBC siger Hamas-kilden, at der har været "intensive kontakter" mellem den islamistiske organisation og egyptiske embedsmænd.

- De var i stand til at nå frem til en ny våbenstilstand mellem Hamas og Israel, og våbenhvileaftalen skal bekendtgøres inden for få timer, siger kilden.

BBC's korrespondent i Gaza konstaterer, at kontakterne med Israel allerede har gjort situationen roligere på landjorden i den palæstinensiske enklave. Antallet af raketter, der affyres mod Israel, er faldet.

Imens afventer israelere og palæstinensere, hvad der vil ske i Jerusalem, hvor der er vrede og aggression i luften.

Der er fredagsbøn i den første uge af ramadanen, og den myrdede palæstinensiske teenager Abu Khudair skal muligvis begraves i løbet af dagen.

Israelsk politi tilbageholder fortsat liget af den dræbte.

Det forklares, at en obduktion fortsat er i gang, og at der deltager både israelske og palæstinensiske retsmedicinere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip