Beboerne troede, de skulle ud og cykle: Pludselig hørte de nogen dytte foran indgangen

På Langagergård Plejecenter i Karlslunde, sydvest for København, sætter man en ære i at give centrets beboere nogle oplevelser udover det sædvanlige.

Derfor har man blandt andet afholdt afdansningsbal med både indmarch, opvisninger, mousserende vin i glassene samt alt, hvad der dertil hører.

Man er hvert år på ferie med flere af de ældre – senest var 15 beboere på Malta med Dansk Folkeferie – og man har endda anskaffet sig to duo-cykel, så centrets beboere kan komme i pedalerne, uden det kræver alt for mange anstrengelser.

Og det var netop en cykeltur, de ældre havde fået lovning på, da de 13. juli i år, blev bedt om at træde udenfor plejecentrets indgang. Det var dog i midlertid noget andet – og med noget større hjul – der ventede beboerne.

For på pladsen foran Langagergård Plejecenter stod den flotteste Ford T fra 1932 parkeret.

Foto: Langagergård Plejecenter

- Vi havde valgt, at det skulle være en overraskelse. Vi havde bare fortalt dem, at de skulle ud og køre, men de troede, at vi mente på cyklerne, fortæller Anette Sie Jensen, der er leder af aktivitetscentret på Langagergård Plejecenter til Dagens.dk.

Ligesom centrets ansatte og frivillige tidligere har stået for en stribe arrangementer, så havde Anette Sie Jensen og et par kolleger denne gang besluttet, at beboerne skulle stifte bekendskab med en bil, der var cirka ligeså gammel som dem selv.

- Vi vidste, at der bor en mand her i Karlslunde, der ejer den flotteste gamle Ford. Derfor tænkte vi, at det kunne være sjovt, hvis han gad vise den frem overfor beboerne. Det lykkes os efter lidt tid at kontakte ham, og det ville han gerne, lyder det fra Anette Sie Jensen, der fortæller, at Langagergårdens beboere blev helt overstadige.

Foto: Langagergård Plejecenter

- Jeg havde til lejligheden fundet nogle gamle hatte frem, som vores beboere kunne have på, og det hele var bare fantastisk. De blev så glade, og var fuldstændig syge med den her flotte, gamle bil, som de fik lov at sidde og køre i, fortæller Anette Sie Jensen.

Beboerne var dog ikke de eneste, der blev glade. Ifølge Anette Sie Jensen blev også indehaveren af den gamle Ford T meget begejstret for den særlige dag.

- Jeg kunne se, at han også nød det – og ikke mindst nød beboernes glæde. De kunne jo fortælle allemulige historien, og flere af dem kunne huske modellen, så de fik flere gode snakkke. Han sagde i hvert fald, at han meget gerne ville komme igen, og at vi bare skulle ringe, fortæller hun.

Foto: Langagergård Plejecenter

Endnu mere særligt blev det, da én af stedets beboere fyldte 90 år den samme dag, og derfor skulle fejre dagen med familien på Fortet Cafe Og Restaurant – også i Karlslunde. For den 90-årige fødselar ankom nemlig til sin egen fejring i den flotte Fort T – en gestus som gjorde stort indtryk på familien.

På Langagergård Plejecenter bor der 85 beboere, og en af forklaringerne på, at det lykkes for stedets ansatte at stable så mange vellykkede arrangementet på benene, skyldes blandt andet de 12 frivillige, som Langagergård nyder godt af.

- Vi er heldige, at vi har nogle rigtig gode frivillige, der gerne vil lægge både tid og kræfter i at gøre livet endnu bedre for vores beboere. Derudover gør vi selv, hvad vi kan for at skabe så mange aktiviteter så muligt. Selvfølgelig er der noget ekstra arbejde forbundet med det, og ja det kræver til tider også lidt besvær med koordinering og planlægning, men det er det hele værd, understreger Anette Sie Jensen, der opfordrer til, at flere plejecentrer gør det samme.

Foto: Langagergård Plejecenter

- Det er bare og komme i gang. Der er arbejde i det, men det betaler sig. At opleve beboernes glæde og begejstring over de tiltag, vi får stablet på benene, er fantastisk.

Og på mandag venter endnu et tiltag. Der skal ansatte fra Langagergård nemlig på Christiania, hvor de skal hente en rickshaw cykel, som centret har fået sponsoreret af Tryg Fonden og Rotary Greve.

- Den er enormt god til de af vores beboere, der er kørestolsbrugere. De kan normalt ikke komme op på en cykel, men fra på mandag får de igen muligheden, fortæller Anette Sie Jensen.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip