Test af supermarkeder afslører store forskelle: Her er det bedste og billigste

Skrevet af Sol Stoffregen

17/11/2014

Dagens topnyheder

Online-supermarkeder er ved at blive det nye sort, og flere almindelige supermarkeder med fysiske rammer er begyndt at hoppe med på bølgen.

Bomagasinet har taget temperaturen på online-supermarkeder med en test af fire af slagsen for at finde ud af, hvor det er billigst at købe sine varer, og hvor servicen er bedst. Se hele testen her.

Ved at lave ensartede indkøb af dagligvarer, der ikke er på tilbud, i Nemlig.com, Irma, Osuma og SuperBest, har Bomagasinet sammenlignet onlinesupermarkederne.

Læs også: Afslørende undersøgelse: Dette danske supermarked har den klammeste frugt og grønt

Resultatet blev, at Nemlig.com er testvinder, fordi supermarkedet er billigst, hurtigst og mest fleksibelt. Levering fra dag til dag med leveringsintervaller på en time og leveringspriser på helt ned til 9 kroner gjorde udslaget.

Testens andenplads viste sig at være SuperBest, som er billig men halter bagud på fleksibilitet. Det lave prisniveau overskygges af, at der kun er levering mellem kl. 8 og 16.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Testens tredjeplads går til det eksklusive supermarked Irma, der fremstår som værende stærk på økologi men knap så billig eller fleksibel med levering. Stort udvalg af økologi, men Irma er testens næstdyreste supermarked, og det kniber med levering uden for de større byer.

Sidstepladsen går til Osuma, som tager ca. 115 kroner mere end Nemlig.com for de samme varer. Fordelene ved Osuma er, at der intet minimumsbeløb er, og leveringen er gratis, hvis ordren lyder på mere end 1200 kroner.