Befri brystvorten: Denne bikinitop giver fingeren til censur

Når sommeren melder sin ankomst vil kvinder over hele verden lufte en ganske speciel bikinitop på stranden, der vil få mænd til at spærre øjnene op ved første øjekast. Toppen giver nemlig frit udsyn til brystvorterne, eller sådan ser det i hvert fald ud.

Der er tale om den nye TaTa-top, der er en almindelig bikinitop blot med den detalje, at der er to lyserøde brystvorter påtrykt det helt rigtige sted. 

LÆS OGSÅ: C-String får almindelige G-strenge til at ligne mormortrusser

Den humoristiske overdel virker måske som en morsom joke, men der er mere under overfladen, hvis du kradser lidt. De amerikanske kvinder, Robyn Graves and Michelle Lytle, bag TaTa-toppen har nemlig en feministisk agenda.

De er nemlig utilfredse med, at mænd kan gå rundt uden t-shirt, mens det er ulovligt i flere amerikanske stater for kvinder at være topløse. Med det i tankerne har Robyn Graves and Michelle Lytle skabt toppen, der skal imødegå manglen på ligestilling og give fingeren til censur, når det kommer til topløse kvinder.

LÆS OGSÅ: Nu må du vise bryster på facebook - på én betingelse 

"Hvorfor kan piger ikke være topløse? Hvis du virkelig tænker over det, hvad er forskellen på en mands brystvorter og en kvindes? Er det virkelig bare det ekstra brystvæv? Er det det faktum, at kvinders brystvorter bliver sammenligenet med en vagina?, skriver Robyn Graves and Michelle Lytle på deres hjemmeside og fortsætter:

"Er det tilstedeværelsen af ​​en reel og ægte kvindelig brystvorte synlig for hele verden, der er så stødende og fælt, at det skal holdes tildækket?

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

Visionen med TaTa-toppen har ligheder med den tidligere #FreeTheNipple-movement, hvor hundredvis af kvinder gik topløse genenm New Yorks gader - herunder Demi Moore og Bruce Willis' datter Scout Willis.

Brystvortebikinien er på kort tid blevet ganske populær, og flere kvinder har lagt billeder af dem selv med toppen på på sociale medier. Overdelen, som sjovt nok kun fås i beige, kan købes for 150 kroner, hvoraf de 27 kroner går til kræft-forskning (Lynn Sage Cancer Research Foundation).

Se billederne af TaTa-toppen her: 

 

Dagens Gossip