Begår du denne ulækre fejl efter træning?

Er du ligesom rigtigt mange andre så begejstret for dine dejlige, bløde træningsbukser, at du lige glemmer at tage dem af, når du kommer hjem og helst lige tager et par timer i sofaen, før du endelig går i bad? Trina Warren, der er certificeret personlig træner, advarer om, at du både kan få svamp og bumser af at beholde dit ellers så komfortable træningstøj på for længe og udskyde badet, til Womenshealthmag.com.

Se, hvilket tøj der kan give dig hovedpine og andre smerter, på Femina.dk

Det er ikke sundt for dig og din krop, at du udskyder afvaskningen, når du har trænet. Ud over at der sammen med din sved transporteres en masse affaldsstoffer ud af din krop, som sætter sig i tøjet og lægger sig på din hudoverflade, så risikerer du også at blive syg, fordi du går rundt i svedigt og fugtigt tøj. Det forklarer Trina Warren.

Inde eller ude er hip som hap

Den personlige træner siger, at det ikke gør nogen forskel, om du har trænet indendørs eller udendørs. Det sidste kan godt snyde på de kolde dage, fordi du måske ikke føler, at du har svedt så meget. Du sveder nemlig altid lidt de klassiske steder, og det er nok til at kunne give dig hudinfektioner og fx bumser på ryggen eller mellem brysterne.

Har du fået svamp i løbet af vinteren? Sådan bliver dine fødder forårsklar, se hvordan på Femina.dk

Tag badet straks

Hendes bedste råd er, at du tager et bad lige umiddelbart efter din træning og skifter til rent tøj. Men kan det ikke helt lade sig gøre, og har du et ærinde på vejen hjem, så råder hun til, at du bruger tøj, som er syntetisk og svedtransporterende, så du ikke holdes klam og fugtig af en våd bomulds T-shirt. Det sidste vil kunne gøre dig syg, fordi din krop bliver afkølet af tøjet. Også selvom du ikke bemærker det.

Vær også opmærksom på, at dine svedige trusser vil give dig en øget risiko for svamp i underlivet, hvis du ikke får dem skiftet hurtigt. 

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media

 

Dagens Gossip