Bekræftet: Team Sky henter verdensmester ind i folden

Hvad kunne være mere passende end at offentliggøre købet af en verdensmester på den dag, hvor han meget sandsynligt bliver eks-verdensmester.

Team Sky bekræfter søndag på holdets hjemmeside, at man, som rygterne længe har berettet, har skrevet kontrakt med Michal Kwiatkowski, der kommer til fra Etixx-Quickstep.

Polakken selv befinder sig i Richmond i USA, hvor han senere søndag skal forsøge at forsvare sit verdensmesterskab fra 2014 - en præstation kun to ryttere har klaret siden 1961.

Kwiatkowski er Skys syvende tilføjelse til 2016-truppen, og han glæder sig til at træde ind på det succesrige engelske hold.

- Team Sky sigter efter de højeste mål inden for cykling, så jeg er meget glad for, at dette skifte er blevet en realitet, siger polakken til holdets hjemmeside.

- Sir Dave Brailsford (Sky-chefen, red.) tror på mine evner, hvilket giver mig selvtillid til næste sæson, og jeg ved, at dette hold kan hjælpe mig til at forbedre mine præstationer og vinde store løb.

For Sky er det en forløsning endelig at få fingrene i den polske stjerne.

- Vi har fulgt Michals karriere i lang tid. Vi forsøgte at få fat i ham for fire år siden, vi forsøgte at få fat i ham for to år siden, så denne gang ville vi ikke forpasse chancen igen, siger Dave Brailsford.

Kwiatkowski vandt i 2015 forårsklassikeren Amstel Gold Race.

/ritzau/

 

Dagens Gossip