Bekymring over russere i Ukraine udløser FN-hastemøde

En foruroligende melding fra Nato og den pludseligt forværrede situation i Ukraine har fået FN's Sikkerhedsråd til at aftale et hastemøde onsdag aften klokken 20.30 dansk tid.

Mødet er aftalt få timer efter, at den øverstkommanderende i Nato, general Philip Breedlove, tidligere onsdag slog fast, at russiske soldater med militært udstyr har krydset grænsen til det østlige Ukraine de seneste dage.

Den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, er bekymret over forsvarsalliancens udmelding om russisk tilstedeværelse i Ukraine.

- I denne situation giver det ingen mening at ruste op i regionen og forberede sig på yderligere militær konfrontation. Det er ikke godt for nogen. Det er bare spild af tid, siger Steinmeier på en pressekonference i Bulgarien, hvor han er på besøg.

Efter mere end et halvt års kampe i det østlige Ukraine, hvor flere end 4000 mennesker har mistet livet siden foråret, blev Ukraine og Rusland enige om en fredsplan i den hviderussiske by Minsk i september.

Men våbenhvilen er flere gange blevet krænket, og den seneste tid er kampe blusset op omkring regionshovedstaden Donetsk.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip