Belgisk Tour-håb skuffer: Måske smittet af kæresten

Sygdom kan være forklaringen på, at Belgiens eneste håb i striden om samlet Tour-sejr, Jurgen Van den Broeck, bliver kørt agterud i bjergene.

Rytteren fra Lotto-Belisol gled lørdag ned på en 11.-plads, distanceret med over 11 minutter til den førende italiener Vincenzo Nibali (Astana).

- Lægen har taget en blodprøve, som vi skal analysere. Sygdom kan være en forklaring, men vi kan ikke sige noget på nuværende tidspunkt, siger manager Marc Sergeant.

- Han skal igennem i dag, søndag, og så må se, om ikke hviledagen kan gøre ham godt. Problemerne rammer ham hårdt, fordi han to gange er blevet nummer fire i løbet.

Mistanken om sygdom er opstået, fordi hans kæreste har været smittet med noget, fortæller den belgiske manager.

Lotto-Belisol har ikke fuldstændig opgivet håbet til Van den Broeck. Men det bliver tæt på umuligt for ham at køre sig på podiet, når man tænker på, hvordan det er gået hidtil i bjergene, hvor han hver dag har slidt med bare at holde kontakt til de øvrige favoritter.

Det er derimod muligt, at der opstår en chance for at jagte en etapesejr i Pyrenæerne, hvis ellers belgieren ikke ligger for tæt på favoritterne i klassementet.

- Hvis han lå i top-10, ville det være svært at få lov at køre væk fra favoritterne, men hvis han ikke er blandt de bedste, kan det være, at han får lov at komme med i et udbrud på en etape i Pyrenæerne, siger Sergeant.

Jurgen Van den Broeck udgik både i 2011 og 2013 fra Tour de France på grund af styrt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip