Bella Sky Hotel efter ligestillingsdom: Det er en bagatelsag

Direktøren for Bella Sky Hotel, Allan Agerholm, er overrasket over, at hotellets kvindeetage nu er stemplet som ulovlig af Østre Landsret.

- Vi er overraskede over det her. Vi var overbeviste om, at man havde lov til at lave nogle produkter, der var målrettede bestemte segmenter på markedet, men det må man så ikke på denne her måde, siger Allan Agerholm til Ritzau.

Han understreger, at hotellet straks retter ind efter dommen, og nu giver mænd ret til at booke sig ind på et værelse på Bella Donna-etagen.

- Vi stopper naturligvis med dem det samme, og derfor fortsætter vi med at have en etage, der hedder Bella Donna, men fremover vil mænd også kunne booke sig ind her. Det gælder princippet fra og med nu, men i praksis nok først om 24 timer, siger han.

Dommen fra Østre Landsret lægger blandt andet vægt på, at mænd ikke kan leje et værelse på hotellets kvindeetage, selvom der netop skulle være plads på nogle af etagens 20 kvinde-værelser, mens resten af hotellets 792 værelser er reserveret.

Desuden understreges det i dommen, at kvinder er sikret en bedre udsigt end mænd, når de har adgang til Bella Donna-etagen.

- Det argument, synes jeg, hører hjemme i småtingsafdelingen, for vi diskriminerer ikke mod det mandlige køn som sådan ved at have 20 værelser ud af 812, der er til kvinder. Det burde ikke føre til en retssag, siger Allan Agerholm.

- Men jeg er ikke jurist, så jeg respekterer jo dommernes afgørelse. De følger den lov, der er. Men det er jo dagligdag, at der aldrig er garanti for en bestemt udsigt, hvis ens foretrukne værelse er booket, siger hoteldirektøren.

Allan Agerholm understreger, at hotellet ikke har tænkt sig at prøve at bringe sagen videre til Højesteret.

- Den sag har brugt rigeligt af vores og det offentliges ressourcer, sige han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip