Bendtner erkender offensive problemer på landsholdet

Solidt forsvar, ufarligt angreb. Sådan var det overordnede billede af Danmarks to EM-kvalifikationskampe mod Albanien og Armenien i september, som begge endte 0-0.

Derfor er der særlig opmærksomhed på den danske offensiv, når holdet løber på banen i Braga mod Portugal torsdag aften til en kamp, der meget gerne skal vindes, hvis Danmark skal holde liv i håbet om direkte EM-kvalifikation.

Midterangriber Nicklas Bendtner erkender, at der er plads til forbedring.

- Vi må være ærlige at sige, at vi ikke har kreeret chancer nok til at få scoret. Det skal vi arbejde på. I kampen mod Armenien havde vi kun et skud på mål i hele anden halvleg. Det er jo slet ikke godt nok. Vi har noget at revanchere, siger Nicklas Bendtner.

- Det positive er, at vi har holdt nullet nede bagi i de sidste tre kampe. Dermed har vi udført vores job godt defensivt. Nu handler det om at få offensiven med også, siger han.

Mens kreatøren Christian Eriksen sad ude med en skade, lykkedes det hverken Bendtner eller de øvrige offensive kræfter at sætte sig igennem mod albanerne og armenierne.

Men præstationerne giver ikke anledning til den store eksistentielle krise for Wolfsburg-spilleren.

- Vi kigger indad, og man ved godt selv, om man har spillet godt eller dårligt. Men jeg sætter mig ikke til at se video med mig selv, forklarer Nicklas Bendtner.

- Jeg ved, hvis jeg har taget et godt løb og ikke har fået bolden. Jeg ved også, hvis jeg har fået en aflevering, men ikke taget det rigtige løb, lyder det fra den danske førsteangriber.

Han kan glæde sig over en flot personlig statistik mod Portugal, hvor han i seks kampe har scoret seks mål.

/ritzau/

 

Dagens Gossip