Bendtner: Vi har scoret for få mål i kvalifikationen

Det danske fodboldlandshold har kun scoret otte mål i de otte EM-kvalifikationskampe, og det er den primære årsag til, at Danmarks EM-skæbne nu skal afgøres i to playoff-kampe.

Det siger angriber Nicklas Bendtner.

- Man kan godt sige, at playoff svarer meget godt til det niveau, vi har vist gennem kvalifikationen.

- Vi har manglet at score mål, for så havde vi vundet nogle kampe og fået flere point, men det har vi desværre ikke gjort. Vi har ikke vundet de sidste fire kampe, og jeg kan ikke huske, hvornår jeg har været med til det før.

- Vi kan godt kigge sig selv i spejlet og sige, at vi ikke har præsteret godt nok i de kampe, hvor vi skulle have fået point. Men vi har heldigvis stadigvæk en chance, fordi vi kvalificerede os så tidligt til playoff, siger Nicklas Bendtner.

Til trods for de få mål kunne Danmark have kvalificeret sig til EM søndag aften, hvis Albanien ikke havde vundet over Armenien.

Den mulighed havde Bendtner mentalt afskrevet på forhånd, men han afviser ikke, at den albanske sejr alligevel spillede ind på den dårlige start, som Danmark fik mod Frankrig i timerne efter Albaniens sejr, hvor Frankrig scorede to gange inden for de første seks minutter.

- De fleste af os havde ikke regnet med hjælp fra Armenien, så vi tog kampen mod Frankrig, som den skulle tages, og vi gik professionelt ind til kampen bortset fra de første fem-ti minutter, hvor vi blev kørt rundt, siger Bendtner.

Angriberen ser frem til Danmarks to playoff-kampe i november mod en endnu ukendt modstander.

- Vi håbe, at vi får en god lodtrækning, for målet har hele tiden været at komme med til EM. Vi må gøre det bedre i de to kampe, så vi ikke fortsætter den uheldige stime med ikke at vinde, siger Bendtner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip