Bendtners konkurrent: Havde nær forladt Wolfsburg

Den hollandske fodboldspiller Bas Dost holder Nicklas Bendtner på bænken i Wolfsburg for tiden.

Hollænderen er brandvarm og har scoret 11 mål i sine seneste seks kampe. Forinden var han begyndt godt med otte scoringer i 20 kampe, men så gik han i stå på grund af skader og sygdom.

Derfor var han tæt på at forlade Wolfsburg og Bundesligaen for at vende tilbage til hjemlandet Holland og Æresdivisionen. Det fortæller han i et interview med den tyske ugeavis Sport Bild.

- Jeg viste alt for lidt. Det gik mig på. Mange mennesker troede på mig, men de var overraskede og irriterede over hele tiden at se mig på tilskuerpladserne, siger Bas Dost.

- Det var også svært for mig. Gang på gang kom jeg ind i omklædningsrummet og så, at jeg igen ikke var på holdet. Derfor ville jeg væk i sommer, fortæller han.

Feyenoord var interesseret i at hente hollænderen hjem, men i sidste ende valgte han at blive i Wolfsburg.

- Jeg besluttede, at jeg ikke skulle skifte. Jeg var skadet og var lige blevet opereret i anklen, og så skifter man ikke klub. Det ville ikke give mig en god start. Jeg havde også en følelse af, at det ikke var helt slut i Wolfsburg, fortæller Bas Dost videre.

Hollænderen kom ikke på banen i sæsonens første otte kampe. I den sidste kamp før vinterpausen i december, scorede Bas Dost sit andet mål i sæsonen.

Nu har klubben spillet seks kampe siden vinterpausen, og hollænderen har scoret 11 gange.

Noget af hans historie minder om Nicklas Bendtners brogede forhistorie, så måske kan danskeren lade sig inspirere.

- Jeg vidste, at jeg ikke havde glemt at score mål, men mine tal er ikke kun baseret på held. Vinterpausen var meget vigtig for mig.

- I stedet for at feste, som jeg har gjort tidligere, var jeg totalt fokuseret på sidste halvdel af sæsonen, og da jeg scorede mod Bayern i den første kamp, gav det masser af selvtillid.

Bas Dost har scoret 13 mål i denne sæson i Bundesligaen. Han har gjort det på kun 819 spillede minutter. Det gør ham, ifølge ESPN, til den mest effektive spiller i Bundesligaens historie.

Wolfsburg er lige nu på andenpladsen i Bundesligaen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip