Bent Hansen: Kritik af supersygehuse er typisk dansk

Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), giver ikke meget for kritikken af, at de kommende supersygehuse ikke bliver nær så gode, som der fra starten var lagt op til.

Kritikken kommer blandt andet fra flere læger, efter at stramme budgetter har tvunget flere regioner til at skære dele af de oprindelige planer fra. Men Bent Hansen afviser, at det kommer til at gå ud over patienterne.

- Jeg synes, at det er meget modigt, at man på nuværende tidspunkt, hvor mange af projekterne stadig er på tegnebrættet, er i stand til meget præcist at sige, at der kommer til at være senge på gangene, siger Bent Hansen til Ritzau.

Han peger på, at behovet for sengepladser er faldende, fordi langt flere patienter behandles ambulant og der kommer bedre medicin. Det betyder, at der ifølge regionernes formand slet ikke er behov for det samme antal sengepladser som tidligere.

Siden 2007 er antallet af sengedage på danske hospitaler reduceret med 670.000 dage.

Han anerkender dog, at der er klippet en hæl og hugget en tå flere steder.

- Ja, det er en meget stram økonomisk styring, og det stiller krav til, at vi hele tiden er gode til at udnytte de nyeste muligheder. Vi skal få det nyeste behandlingsudstyr, de nyeste skannere, operationsrobotter og så videre. Det vil løse hele diskussionen omkring sengepladser, som man gerne vil have rejst, siger Bent Hansen.

Danske Regioners næstformand, Carl Holst (V), siger til Jyllands-Posten, at der skal tilføres flere penge, hvis supersygehusene er i fare for ikke at blive helt så super, som der var lagt op til.

Men Bent Hansen advarer mod at tage sorgerne på forskud. Han kalder det "typisk dansk".

- Jeg deler ikke den frygt, som man har på nuværende tidspunkt. Det er typisk dansk, at vi hellere må starte med at være kritiske og imod, så har vi for en sikkerheds skyld advaret imod det, siger Bent Hansen til kritikken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip