Berlusconi varsler revolution hvis han fængsles

Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi advarer torsdag om, at der vil udbryde revolution i Italien, hvis han bliver arresteret. Berlusconi mistede for nylig sin parlamentariske immunitet efter en sag om skattesvindel.

Berlusconi blev smidt ud af det italienske parlament 27. november.

- De kan aflytte min telefon. De har taget mit pas, og de kan anholde mig, når som helst de ønsker. Men jeg er ikke bange, for der vil komme en revolution i Italien, hvis de gør det, siger Silvio Berlusconi til den franske radiokanal Europe 1.

- Det vil blive meget svært at sende mig i fængsel, for jeg vil vinde flertallet ved næste valg, siger han.

Mediemogulen siger, at han håber, at dommen bliver annulleret ved en "domstolskontrol" inden maj næste år, således at han kan blive opstillet som kandidat til Europaparlamentsvalget 25. maj.

Berlusconi blev i august idømt fire års fængsel for ulovlige transaktioner, der skulle tjene til at nedsætte skatten i hans medieselskab Mediaset. Siden blev dommen nedsat til et års husarrest eller samfundstjeneste.

Silvio Berlusconi er nu frataget retten til at sidde i parlamentet på baggrund af en lov, der udelukker dømte politikere fra parlamentet. Det vil holde ham borte fra parlamentet frem til mindst hans 83-års fødselsdag,

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip