IS beskyldes for henrettelse af 700

Islamisk Stat (IS) har henrettet 700 medlemmer af en stamme, som den islamiske milits er i konflikt med i Syrien.

Det siger menneskeretsgruppen Syrisk Observatorium for Menneskerettigheder, der følger udviklingen i volden i borgerkrigen i Syrien.

Gruppen siger, at den har pålidelige kilder til oplysningerne.

Det skal være medlemmer af al-Sheitaat-stammen, der er blevet henrettet ved halshugning. De fleste ofre er ifølge oplysningerne civile.

Henrettelserne er sket i flere landsbyer i den østlige provins Deir Ezzor, skriver nyhedsbureauet AFP, som også fortæller, at "kun" 100 af de henrettede var mænd, der kæmpede mod IS.

IS-militsen og al-Sheitaat, som tæller omkring 70.000 mennesker, ligger i kampe mod hinanden i den østlige del af Syrien.

Kampene tog til, efter at IS erobrede to oliefelter i juli.

- De, der blev henrettet, er alle fra al-Sheitaat. Nogle blev anholdt, dømt og dræbt, siger observatørgruppens chef, Rami Abderrahman, over telefonen fra Storbritannien.

Reuters skriver, at nyhedsbureauet ikke er i stand til at verificere oplysningerne på grund af sikkerhedssituationen i Syrien og på grund af restriktioner for pressen.

I søndags opfordrede sheik Rafaa Aakla al-Raju, leder af al-Sheitaat, i en videobesked andre stammer til at slutte sig til kampen mod IS.

- Vi appellerer til andre stammer om at stå sammen med os, for næste gang bliver det dem. Hvis IS får bugt med os, vil andre stammer blive mål, lød hans appel på YouTube.

Det er IS, der har udråbt, hvad bevægelsen kalder et kalifat i dele af Syrien og Irak.

De militante islamister er i øjeblikket også i væbnede kampe i Irak, hvor de beskyldes for massakrer mod kristne og yazidier.

Her får civilbefolkningen valget mellem at konvertere til islam eller blive dræbt.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip