Beslaglagte dokumenter afslører nye ubehagelige detaljer om Islamisk Stat

Islamisk Stat styrer dele af Syrien og Irak med brutal hånd, og dens evne til at vokse sig stor på kort tid er kommet bag på mange.

Nu viser nye dokumenter, som USA beslaglagde tilbage i maj i forbindelse med en ransagning i Syrien, at Islamisk Stat har udviklet et hierarkisk og bureaukratisk system, som blandt andet får sine indtægter fra plyndret olie og andre stjålne genstande.

Det skriver Reuters, som har set en del af papirene.

Islamisk Stat har etableret forskellige departementer, som tager sig af al udbytte fra krigen og styrer gruppens økonomiske ressourcer. Et omhyggeligt og dataorienteret system, som har gjort det muligt for organisationen gradvist at tage kontrollen over mere land i Irak og Syrien.

De nye oplysninger om den barbariske organisation tegner et billede af, hvordan Islamisk Stat på relativt kort tid har udviklet sig fra at være en mindre oprørsgruppe til et avanceret bureaukrati, som undertrykker og overvåger befolkningen.

En del af de beslaglagte dokumenter består af religiøse love, som blandt andet omhandler voldtægt af kvindelige fanger, behandlingen af slaver med små børn, og hvornår det er tilladt for en søn at stjæle fra sin far for at betale for rejser til hellig krig, skriver Reuters.

Ifølge reglerne må kvindelige fanger, som er slaver for Islamisk Stat, ikke blive separeret fra deres børn. Til gengæld er det også nedfældet, at IS-krigere gerne må have sex med de kvindelige fanger.

Amerikanske myndigheder siger ifølge Reuters, at dokumenterne har givet dem en bedre forståelse af, hvordan Islamisk Stat kan styre store områder og vokse sig større og større.

- Det her viser det virkelig. Graden af bureaukratisering, organisering, divaner og komitéer, siger Brett McGurk, som er repræsentant for den amerikanske anti-IS-koalition, til Reuters.

USA forsøger via luftangreb at mindske Islamisk Stats olie-infrastruktur og eliminere nøglepersoner for at svække organisationen, skriver Reuters.

Læs også: Lydoptagelse fra Islamisk Stat: Luftangreb gør os stærkere

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip