Bestod ikke eksamen: Invalid vvs-elev nægtet erstatning efter trafikulykke

Skrevet af admin

21/03/2014

Mest læste i dag

En afgangsprøve på handelsskolen, der ikke blev bestået, blev afgørende for, at en nu 28-årig mand fra Vejle ikke får 760.000 kroner i erstatning efter en trafikulykke.

Både Retten i Kolding og nu Vestre Landsret mener, at det er særdeles usikkert om han ville kunne gennemføre den uddannelse som vvs-montør, han netop var startet på.

Han må derfor nøjes med den erstatning på 2,6 millioner kroner, som Tryg Forsikring allerede har udbetalt. Erstatningen blev udregnet efter den årsløn, den unge mand havde som ufaglært montør på en trailerfabrik.

Ti dage inden den tragiske ulykke havde manden tilmeldt sig vvs-uddannelsen på Hansenberg Teknisk Skole i Kolding, og han mente derfor, at hans erstatning skulle udregnes efter en særlig regel i erstatningsloven for unge under uddannelse.

Reglen siger, at man er berettiget til erstatning i forhold til den årsløn, man ville have fået som nyuddannet.

Men retterne mener for det første ikke, at manden reelt var startet på vvs-uddannelsen. Han nåede nemlig aldrig at møde op på skolen på den nye uddannelse, inden ulykken skete.

For det andet mener både by-og landsret, at der hersker betydelig usikkerhed om, hvorvidt han ville have kunnet gennemføre uddannelsen. Her henviser man til, at han gennemførte grunduddannelsen på handelsskolen, men ikke bestod eksamen.

Derefter aftjente han sin værnepligt og fik i 2006 job som ufaglært montør på en virksomhed i Kolding.

Han havde sidste arbejdsdag 20. januar 2009, og skulle starte samme dag på teknisk skole. Men den nu 28-årige dukkede aldrig op på skolen.

Natten til 31. januar blev han påkørt af en lastbil og fik blandt andet en alvorlig hjerneskade. Han er siden erklæret 100 procent invalid.

/ritzau/