Betjent frifundet i sag om sort mands død i Baltimore

admin

424 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

En af de i alt seks politibetjente, som er sigtet i forbindelse med den 25-årige Freddie Grays død i Baltimore i april sidste år, er blevet frifundet i samtlige anklagepunkter.

Det har dommer Barry Williams mandag besluttet ved byretten i Baltimore i delstaten Maryland, rapporterer CNN.

Den afroamerikanske Freddie Gray døde 19. april 2015, efter at han var kommet til skade under en polititransport 12. april.

Han døde som følge af en skade på rygsøjlen, som han ifølge de retsmedicinske undersøgelser pådrog sig under transporten i et salatfad.

Politibetjent Edward Nero var anklaget for overfald, at have udsat Freddie Gray for fare og to tilfælde af embedsmisbrug.

Sagen, der var den seneste, hvor sorte amerikanere tilsyneladende får en ekstra hårdhændet behandling af politiet, førte til demonstrationer og optøjer i Baltimore og flere andre amerikanske byer i dagevis.

Efter mandagens domsafsigelse udsendte Baltimores borgmester, Stephanie Rawlings-Blake, en erklæring, hvori hun appellerer til byens borgere om at forholde sig i ro.

- I tilfælde af uroligheder i byen er vi klar til at reagere, udtaler hun ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Edward Nero forsvarsadvokater har under hele sagen argumenteret for, at Freddie Grays anholdelse var berettiget, og at Nero havde meget lidt med hændelsen at gøre.

Ifølge advokaterne rørte betjenten aldrig Gray, undtagen da han hjalp ham ind i politibilen og forsøgte finde den anholdtes astmainhalator.

Blandt de seks betjente i sagen er der tale om tre hvide mænd, to sorte mænd og en sort kvinde.

/ritzau/