Betjent tiltales for at lade indsat se barns fødsel

admin

424 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Hun lod tilsyneladende sit gode hjerte løbe af med sig. Og derfor skal hun for retten.

Det konservative byrådsmedlem i Lolland Kommune Linda Sommer, der også er politibetjent, lod for cirka et år siden en indsat i arresten i Maribo følge med i hans kones fødsel på et nærliggende sygehus.

Manden fik lov at overvære den sidste del af fødslen på Linda Sommers mobiltelefon via videotjenesten Facetime. Det skriver BT.

Episoden faldt siden Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi for brystet, og der blev indledt en efterforskning af sagen. Ledelsen i politikredsen vurderede ifølge BT, at Linda Sommer "trådte i tjeneste uden at have lov til det" og videregav fortrolige oplysninger.

Efterforskningen af sagen er nu mundet ud i en tiltale mod Linda Sommer.

Den 50-årige politibetjent og lokalpolitiker har arbejdet i politiet i 27 år. Hun mener på ingen måde, at hun har gjort noget forkert. Hun berettede da også om overværelsen af fødslen på politistationen umiddelbart efter besøget i arresten.

- For mig var det en helt naturlig ting at vise menneskelighed over for faderen i arresten, der ikke kunne være med til sit barns fødsel. Jeg havde oplyst arresten om, at man kunne ringe til mig, hvis fødslen gik i gang - jeg bor kun tre minutter fra arresten.

- Og da fødslen var i gang, filmede en af moderens veninder efter aftale den sidste del af fødslen, som faderen så kunne se via min mobiltelefon, siger Linda Sommer til BT.

Fem måneder efter episoden blev Linda Sommer suspenderet fra sit arbejde.

Hun skal efter planen for en domsmandsret tirsdag 7. juni ved Retten i Nykøbing Falster. Hendes advokat, Torben Koch, bekræfter sagen.

- Jeg kan bekræfte, at sagen har sammenhæng med hendes job hos politiet.

- Jeg har først fået sagen for et par dage siden og har endnu ikke fået sat mig nærmere ind i den, men det, jeg kan sige, er, at den har med videregivelse af fortrolige oplysninger at gøre, siger Torben Koch til BT.

/ritzau/