Bianchi-familiens håb svinder ind efter Formel 1-ulykke

Der er ikke sket nævneværdige fremskridt med den franske racerkører Jules Bianchi, efter at han for ni måneder siden var involveret i en voldsom ulykke i Formel 1.

Den snart 26-årige franskmand har ligget i kunstigt koma lige siden ulykken på Suzuka-banen i Japan i oktober sidste år.

Racerkørerens far, Philippe Bianchi, mister hver eneste dag lidt af troen på, at hans søn vil komme sig helt.

- Generelt kan man sige, at der skal ske fremskridt i de første seks måneder. Nu er der gået ni måneder, og Jules er fortsat ikke vågnet. Der er ingen betydelige fremskridt, siger Philippe Bianchi til radiostationen France Info.

- Som tiden går, er jeg mindre optimistisk, end jeg måske var to-tre måneder efter ulykken, hvor vi håbede på større fremskridt.

- Der kommer et tidspunkt, hvor man må stå fast på jorden og indse situationens alvor, siger faderen.

Allerede før ulykken, der skete i mørke på den regnvåde Suzuka-bane, hvor Jules Bianchi mistede kontrollen og kørte ind i et redningskøretøj, havde far og søn talt om risikoen for at komme galt af sted.

Samtalen var ansporet af Formel 1-legenden Michael Schumachers alvorlige skiulykke, der betød, at tyskeren lå mere end seks måneder i koma. Det er endnu uvist, hvordan Schumacher har det i dag.

- Han (Jules) sagde til os, at hvis han nogensinde kom ud for en ulykke som Michael Schumacher, og at hans eneste handicap måske ville være, at han ikke længere var i stand til at køre bil, så ville han have svært ved at leve.

- Det var hans liv, siger Philippe Bianchi.

Jules Bianchi kørte for Marussia-holdet fra 2013. Racerkøreren er i øjeblikket indlagt på et hospital i hjembyen Nice.

/ritzau/

 

Dagens Gossip