Bilbomber ryster Bagdad og dræber 17 mennesker

To bilbomber skal fredag have kostet mindst 17 mennesker livet i den nordlige del af den irakiske hovedstad Bagdad. 57 personer meldes sårede, oplyser læge og sikkerhedskilder.

En af bomberne eksploderede nær floden Tigris i området Graiat. Her blev syv mennesker dræbt. Den anden bombe ramte nær en restaurant i distriktet Adhamiyah, hvor 10 mennesker omkom.

Ingen har umiddelbart taget skylden for bomberne, men Islamisk Stat har tidligere sagt, at den militante gruppe er ansvarlig for flere af de seneste angreb, der har ramt den irakiske hovedstad samt andre steder i landet.

I et forsøg på at dæmme op for de mange angreb, der næsten sker dagligt, er irakiske sikkerhedsstyrker blevet indsat ved kontrolposter og andre stillinger rundt omkring i Iraks hovedstad, men det har tilsyneladende ikke haft den store virkning.

Volden sker samtidig med, at irakiske sikkerhedsstyrker og shiitiske militser kæmper mod Islamisk Stat, der kontrollerer store landområder mellem Bagdad og grænsen til Syrien.

Tidligere fredag kom det frem, at sikkerhedsstyrker har trængt Islamisk Stat ud af den vigtige olieby Baiji, hvor Iraks største olieraffinaderi ligger.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip