Bild: Pilot blev behandlet for psykisk lidelse

Den tyske pilot, der tilsyneladende med vilje fløj et fly ind i en bjergside i de franske alper og rev 149 mennesker med sig i døden, havde været under psykiatrisk behandling for "en alvorlig depressiv periode" for seks år siden.

Det skriver avisen Bild på grundlag af interne dokumenter og kilder i Lufthansa.

Den 27-årige Andres Lubitz var ansat som andenpilot i Lufthansas lavprisselskab Germanwings.

Den franske anklagemyndighed kan ikke, efter at have lyttet til indholdet på den såkaldte voice recorder - "den sorte boks" - fastslå et motiv til, hvorfor han handlede, som han gjorde - at lukke kaptajnen ude af cockpittet og at sætte flyet, en Airbus A320, til at kollidere med en bjergside.

På grundlag af dokumenter og kilder skriver Bild, at Lubitz i tilsammen halvanden år var under psykiatrisk behandling, og at de relevante dokumenter vil blive sendt til de franske efterforskere, når de er nærmere undersøgt af de tyske myndigheder.

Lufthansas øverste chef, Carsten Spohr, sagde torsdag på et pressemøde, at Lubitz havde holdt en pause under sin uddannelse for seks år siden. Men han forklarede ikke grunden til det og sagde, at Lubitz havde bestået alle de prøver, der skulle vise, om han var egnet til at flyve.

- For seks år siden var der en længere afbrydelse i hans uddannelse. Efter han igen blev erklæret parat, genoptog han uddannelsen. Han bestod alle de efterfølgende prøver og undersøgelser. Hans evner som pilot var uden mangler, sagde Spohr.

En talsmand for Lufthansa ville fredag ikke yderligere kommentere pilotens sundhedstilstand.

Et billede, som fredag er på forsiden af aviser hele verden over, viser en smilende, ung og tilsyneladende kernesund Lubitz, der sidder ved Golden Gate-broen i San Francisco.

Han brugte billedet på sin Facebook-konto.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip