Bilisternes syv personligheder: Hvilken type bilist er du?

Vi kender vist alle både dem, der er rolige og tålmodige i trafikken og så dem, der nemt hidser sig op over kødannelse eller andres dårlige kørsel.

Ifølge London School of Economics and Political Science er der faktisk hele syv personligheder, vi kan møde på vejene. Disse syv er blevet kortlagt i et nyt studie i samarbejde med dækproducenten Goodyear, skriver sammenligningssitet Samlino.dk

Tjek dem ud og find ud af hvilken type bilist du er:

Læs også5 ting kvinder vægter højt, når de vælger bil

1. Undslipperen
Mange mennesker finder det stressende eller kedeligt at køre bil. Undslipperen gør alt for at tænke på noget andet, når han transporterer sig fra a til b og hører gerne radio, taler i telefon, joker med medpassageren, eller hvad end der kan lede opmærksomheden hen på noget mere spændende.

Denne type personlighed er typisk meget uopmærksom i trafikken, og det er ofte ham, der ikke får orienteret sig før der eksempelvis skal skiftes vejbane. Undslipperen viser samtidig sjældent anger og vil i tilfælde af en ulykke typisk skyde skylden på alle andre – han mener nemlig ikke selv, at han kører uansvarligt.

2. Undvigeren
Denne fører kører lidt for forsigtigt. Selvom han kører sikkert, er det oftest en lidt mere ”hård” kørsel, der gør dig rutineret. Denne type vil ofte være bange for at følge trafikken, sætte farten lidt op eller køre tæt på andre biler. Det farlige her er, at han ikke er klar over de problemer hans overforsigtige kørsel kan skabe omkring ham. Ofte skal man kunne reagere hurtigt i trafikken, og det kan blive svært for en fører uden føling og rutine. Mange mennesker får hang til denne slags kørsel, jo ældre de bliver.

Læs ogsåSlut med parkeringsbøder: Nyt system skal forhindre trælse kontrolgebyrer

3. Afstrafferen
Her handles der ikke med meget lang lunte: Når denne type er vidne til noget i trafikken, han ikke bryder sig om, tager han det glædeligt som sit ansvar at konfrontere og irettesætte - gerne ved at stige ud af bilen samtidigt. Denne type er mere interesseret i at finde en grund til at kunne blive ophidset end rent faktisk at lære fra sig. Der er kun én ting at sige om denne type: Hvis du ser ham komme med kurs mod dig, gør du bedst i at flygte.

4. Filosoffen
Denne type er kommet frem til at i stedet for at lade sig gå på af andre bilisters fejl, accepterer han dem med det samme og kommer videre. Han er en af de få typer, der formår at forholde sig tålmodig og kontrolleret bag rattet, og hvor andre måske vil finde ham irriterende på grund af hans passive attitude, er hans kørestil faktisk bedre end mange andres.

Læs ogsåLiv eller død: Dit fodtøj kan forårsage trafikulykker

5. Læreren
Denne type holder sig til reglerne på vejene og kritiserer alle dem, der ikke følger dem til punkt og prikke. Hans opførsel på vejen skyldes hans stærke trang til at følge loven, og alle, der ikke handler lige så, er ifølge ham enten misinformeret, kriminelle eller ignorante. Selvom disse bilister ikke er farlige, er de ofte i et dårligt humør, når de kører - og så er de i øvrigt de værste at have med som medpassagerer.

6. Konkurrenten
Ingen har virkelig lyst til at være i nærheden af denne type bilist. Vejene er for ham lig med en legeplads, hvor han kan vise sig og dominere. Denne type kæmper altid for at komme først fra start, når lyset skifter til grønt, og du vil altid se ham lukke hullerne foran ham i trafikken, så ingen kan få lov at overhale ham.

Læs også: Når uheldet er ude med bilen: Kender du dit erstatningskrav?

7. Den bedrevidende
Denne fører minder meget om læreren, men i modsætning til at belære alle med hans viden bruger han den til at føle sig overlegen. I virkeligheden vil han ikke have, at du skal lære eller blive bedre til at køre bil – han vil bare vise dig, hvor meget bedre han er end dig.

Kan du nikke genkendende til de ovenstående typer af bilister? Hvilken type er du mon selv?

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip