Bilproblemer: Magnussen kommer ikke til start i Formel 1

Kevin Magnussen er ude af Formel 1-løbet i Melbourne på grund af tekniske problemer med sin bil. Han nåede ikke engang at være med i selve grandprixet.

Danskeren fik blot kørt en halv testomgang, før hans bil fik problemer.

McLaren-raceren begyndte at ryge kraftigt og stoppede mellem sving fem og seks på Albert Park-banen.

Den kunne ikke fortsætte, og dermed var det allerede farvel til den danske kører, inden løbet var gået i gang.

McLaren kan over for Ritzau endnu ikke oplyse, hvad der præcist gik galt med Kevin Magnussens bil. På tv-billeder kunne man dog se, at der røg dele af danskerens racer i forbindelse med problemerne.

Forventningerne til den danske Formel 1-vikar var i forvejen ikke høje, da der har været massive problemer med McLaren-raceren op til søndagens grandprix. McLaren har i vinterpausen skiftet sidste sæsons Mercedes-motor ud med en motor fra Honda, og det samarbejde har stadig til gode at vise lovende takter.

Danskeren sluttede sidst i lørdagens kvalifikation og skulle derfor være startet bagest i løbet. Den ære tilfalder i stedet holdkammerat Jenson Button, eftersom at han sluttede næstsidst i kvalifikationen.

Kevin Magnussen er i denne sæson blevet degraderet til en reserverolle hos McLaren-teamet. I Melbourne skulle han vikariere for spanieren Fernando Alonso, som er skadet efter et uheld i februar.

McLaren har endnu ikke lagt sig fast på, om Fernando Alonso kører det kommende grandprix i Malaysia senere på måneden, eller om Kevin Magnussen igen må træde til.

Hvem, der ender med at køre i Malaysia, afhænger af lægernes dom over spanieren.

22-årige Kevin Magnussen debuterede i Formel 1 sidste år netop i Melbourne med en imponerende andenplads.

/ritzau/

 

Dagens Gossip