Biludlejere skal nu bøde for kundernes fartforbrydelser

Biludlejere og -sælgere skal betale fartbøden, hvis en kunde har kørt for stærkt i en demo- eller udlejningsbil. Det er konsekvensen af nye regler i færdselsloven ifølge Dansk Industri, DI.

- Vi mener, at der er tale om et juridisk fejlskud. Det er krænkende for retsbevidstheden, at man kan straffes for forbrydelser, man ikke har begået, siger Nils Suhr, chefjurist i Bilbranchen under DI, til Ritzau.

Hvis man bliver fanget i en automatisk fartkontrol for at have kørt op til 30 procent for hurtigt, er det virksomheden, der skal punge ud. Men erkender kunden at have kørt bilen, da bøden blev udskrevet, går virksomheden fri.

Nils Suhr mener, at det kan blive svært for biludlejere og -sælgere at holde styr på, hvem der har kørt bilen, da der blev kørt for stærkt.

Især til åbent hus-arrangementer, hvor mange personer kører inden for en kort periode, bliver det vanskeligt at finde ud af.

- Meddelelsen fra politiet kommer først noget tid efter, at det er sket, og så kan ingen huske, hvem der kørte på det pågældende tidspunkt, siger han.

Bliver der kørt over 30 procent for hurtigt i en lejebil, er det ifølge Bilbranchen føreren selv, der skal hæfte for bøden.

Hverken Norge, Sverige, Finland, Storbritannien eller Tyskland har lignende regler. Ifølge Bilbranchen får den danske bilbranche en administrativ omkostning med de nye regler, som forringer konkurrenceevnen.

Bilbranchen protesterede i et høringssvar med DI i november 2013 mod lovændringen, som er trådt i kraft 1. februar i år.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip