Bin Laden efterlod knap 200 millioner kroner til jihad

Den hedengangne al-Qaeda-leder Osama bin Laden, der blev dræbt af amerikanske specialstyrker i 2011, efterlod et testamente, hvor han havde afsat masser af millioner til jihadister.

Det fremgår af en række dokumenter, som de amerikanske styrker beslaglagde under missionen, og som nu er blevet oversat til engelsk og udleveret til blandt andet nyhedsbureauet Reuters.

Et af dokumenterne skal ifølge amerikanske embedsfolk tolkes som Osama bin Ladens testamente.

Af det håndskrevne dokument fra slutningen af 1990'erne fremgår det, at den saudiarabiske al-Qaeda-leder ønskede, at størstedelen af 29 millioner dollar på en konto i Sudan skulle bruges på jihadisme.

En procent af de 29 millioner dollar - næsten 200 millioner kroner - skulle ifølge bin Laden gå til Mahfouz Ould al-Walid, en højtstående al-Qaeda-kriger, der også brugte navnet Abu Hafs al Mauritani.

- Forresten har han (al-Walid, red.) allerede modtaget 20.000-30.000 dollar. Jeg lovede at belønne ham, hvis han fjernede den sudanske regering, skriver bin Laden i dokumentet.

Han boede i Sudan i fem år, indtil han blev bedt om at forlade landet i 1996.

En anden procentdel skulle gå til Abu Ibrahim al-Iraqi Sa'ad, fordi han havde hjulpet bin Laden med at opstarte et selskab i Sudan.

Resten af millionerne skulle bruges på hellig krig.

- Jeg håber, at mine brødre, søstre og mostre vil følge mit ønske og bruge alle de penge, som jeg har tilbage i Sudan, på jihad - for Allahs skyld, lyder det i testamentet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip