Biografer slippes fri til at konkurrere på billetpriser

admin

425 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

Det skal stå biograferne frit for at tilbyde deres kunder rabatter. Det slår en afgørelse fra Konkurrencerådet fast.

Tidligere har der hersket aftaler mellem brancheforeningerne Foreningen af Filmudlejere i Danmark og Danske Biografer, der har forhindret biograferne i at give rabatter på over 20 procent uden at spørge en af de to brancheforeninger om lov.

I afgørelsen har Konkurrencerådet påbudt de to brancheforeninger at ophæve de aftaler. Derudover har de to brancheforeninger fået forbud mod i fremtiden at lave lignende aftaler, der forhindrer rabatter til biografgængerne.

Afgørelsen betyder, at biograferne nu kan konkurrere på at have de laveste priser til glæde for kunderne.

- Jeg håber, at biograferne i Danmark vil gribe den nye mulighed for at konkurrere på priser, siger Jakob Hald, der er direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Konkurrencerådets afgørelse åbner også gode muligheder for, at biograferne kan udvikle nye forretningskoncepter i kampen om at tiltrække flere biografgængere.

I afgørelsen nævnes et eksempel, hvor Allerød Bio ville oprette en klippekortordning kaldet "Stjernefilmsklubben". Det afviste Foreningen af Filmudlejere i Danmark i en mail med henvisning til, at rabatten ville være større, end aftalen tillod.

Ifølge formanden for Danske Biografer, Kim Petersen, har Konkurrencerådet dog "skudt sig selv i foden", hvis hensigten er at skaffe biografgængerne flere rabatter.

Aftalen var ifølge Kim Petersen nemlig med til at finansiere mange af rabatterne til biografkunderne. Hvis biograferne holdt sig under loftet på 20 procent, gav filmudlejerne samme rabat til biograferne.

Uden aftalen frygter Kim Petersen, at filmudlejerne nægter at finansiere biografernes rabatter, hvilket vil gøre det sværere at sænke priserne for kunderne.

/ritzau/