Bjarne Riis bliver Tour-ekspert på TV2

Under sommerens store cykelløb Tour de France bliver Bjarne Riis ekspert på TV2, der har rettighederne til at vise Touren.

Det oplyser TV2 i en pressemeddelelse.

Her bliver Riis en del af ekspert-klanen, der også består af blandt andre Frank Høj, Chris Anker Sørensen, Brian Vandborg og Morten Bennekou.

Riis' nye job kommer blot otte dage efter, at han var en central figur i den længe ventede dopingrapport, som Anti Doping Danmark og Danmarks Idrætsforbund har udarbejdet.

Her kom det blandt andet frem, at Bjarne Riis var vel vidende om, at flere af hans ryttere på cykelholdet, der i dag går under navnet Tinkoff-Saxo, anvendte doping.

Hos TV2 er man klar over, at ansættelsen af Riis ikke går stille hen. Det siger Tour de France-redaktør John Jäger til ekstrabladet.dk.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at mange vil have en mening om, at vi bruger ham. Selvfølgelig vil det blive diskuteret. Men at han er med i den dopingrapport, gør ham ikke til hverken bedre eller dårligere ekspert eller formidler.

- Han er hyret til at sidde i studiet på kvægtorvet og se cykelløb sammen med Henrik Jul Hansen og Thomas Kristensen. Og han er ligesom Henrik Jul ansat på en dagshyre, så han får betaling for at arbejde for os i den periode, siger John Jäger til Ekstra Bladet.

Han slår fast, at Riis ikke er ansat til kommentere på dopingrygter eller snakke om Oleg Tinkov, men om cykelløb.

Bjarne Riis har været uden job, siden han i marts blev afskediget hos Tinkoff-Saxo af ejer Oleg Tinkov.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip