Bjarne Riis hylder Tinkovs grand tour-udfordring

Manager hos Tinkoff-Saxo Bjarne Riis ser det som en spændende udfordring, at holdets ejer Oleg Tinkov vil betale sportens største etapeløbskanoner for at stille til start i alle tre grand tour-løb i samme sæson.

Det er ellers kutyme, at specialisterne satser på et af de tre store løb eller højst to af løbene, der tæller Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a Espana.

- For verdens bedste ryttere vil det i sig selv ikke være svært at køre alle tre, men at vinde eller køre på podiet i dem alle vil indsnævre feltet til meget få ryttere.

- Vi ved ikke, hvem de er, fordi det er ikke forsøgt før, hvilket er det smukke ved udfordringen. Derfor vil det være fantastisk at se det ske allerede næste år, siger Bjarne Riis til holdets hjemmeside.

Oleg Tinkov har opfordret Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Chris Froome og Nairo Quintana til at stille op til alle tre løb i 2015, og han vil betale dem hver 250.000 euro (1,86 millioner kroner, red.) for det.

Bjarne Riis ser netop Contador som en af de få, der kan køre med i toppen af alle løb.

- Jeg mener, at Alberto Contador kan sigte efter podiet i alle tre grand tours i samme sæson og har evnerne til at opnå det, siger Riis.

Han oplister tre faktorer, der er afgørende.

- Evnen til at komme sig mellem løbene, den mentale styrke samt den perfekte forberedelse og planlægning af sæsonen.

Contador, der er forsvarende Vuelta-vinder, har allerede udtrykt planer om at køre både Giro d'Italia og Tour de France i 2015.

/ritzau/