Bjarne Riis overtager dansk kontinentalhold

Den tidligere Tour de France-vinder og holdejer Bjarne Riis er tilbage i dansk cykelsport.

Riis har sammen med forretningspartneren Lars Seier Christensen overtaget hovedsponsoratet af kontinentalholdet Nor Pro Cycling, som indtil for et par måneder siden hed Team Trefor.

Det sker gennem selskabet Virtu Pro, der er delvist ejet af Riis og Seier.

Samtidig går Veloconcept ind som medsponsor, så holdet fremover kommer til at køre som Team Virtu Pro-Veloconcept. Holdet kører første gang i Postnord Danmark Rundt, der begynder i næste uge.

Planen er, at Team Virtu Pro-Veloconcept på længere sigt skal fungere som udviklingshold for et cykelhold på højeste internationale niveau.

- Riis Seier Project vil gerne være med til at sikre, at Danmark fortsat er et godt sted at udvikle sig som talent og bakke den danske kontinentalscene op, siger Bjarne Riis og Lars Seier i en pressemeddelelse.

- Samtidig er vi i gang med at opbygge et stærkt fundament og et setup omkring et internationalt cykelhold. Derfor giver det rigtig god mening for os at sponsorere det her cykelhold, lyder det fra duoen.

Medsponsor Veloconcept har tætte relationer til Jan Bech Andersen, der igennem de senere år har været pengemand i fodboldklubben Brøndby IF.

- Cykling har altid været min store passion, og vi glæder os meget til at være en del af et talentfuldt hold med en klar målsætning om fortsat at være Danmarks bedste, siger Jan Bech Andersen.

Bjarne Riis forlod cykelsporten i foråret 2015, da han stoppede på Team Tinkoff. Men i februar meddelte han og Lars Seier Christensen, at de arbejdede på et comeback.

/ritzau/

 

Dagens Gossip