Bjarne Riis: Vil elske at arbejde med Contador igen

admin

425 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Bjarne Riis vil hellere end gerne arbejde sammen med spanske Alberto Contador (Tinkoff) igen.

Det siger den tidligere danske cykelrytter og sportsdirektør i et interview med Cyclingnews.com torsdag.

- Det ville jeg elske. Jeg holder øje med ham og alle gutterne. Jeg ser en masse fjernsyn, og jeg ville elske at arbejde med Alberto (Contador, red.). Han er en fantastisk cykelrytter, og han har stadig et stort potentiale. Hvis nogen kan slå Froome, så er det ham, siger Bjarne Riis.

Alberto Contador har tidligere haft planer om at stoppe efter denne sæson, men i april meddelte Contador til den spanske avis AS, at han har udskudt sit karrierestop.

I interviewet afviser Bjarne Riis dog rygter om, at han skulle være interesseret i at købe Tinkoff-holdet tilbage.

- Jeg har ikke brug for at købe det hold tilbage, og hvis jeg gjorde, havde jeg stadig brug for en sponsor, siger Bjarne Riis blandt andet i den forbindelse.

Danskeren har ikke lagt skjul på, at han har ambitioner om at skabe et cykelhold på World Tour-niveau sammen med den tidligere Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen.

Senest har Bjarne Riis ansat den tidligere cykelrytter Michael Rogers som direktør for det cykelprojekt, som Riis og Seier lancerede ved et pressemøde i slutningen af februar.

Ud over ønsket om at etablere et cykelhold til World Touren præsenterede Riis og Seier et projekt, der også omhandler cykelrejser, simulatorcykler og en fitness-app.

I dagene op til pressemødet blev Riis også sat i forbindelse med et ambitiøst, nyt cykelprojekt fra Bahrain.

Bjarne Riis' navn er også på rygteplan blevet sat i forbindelse med licensen hos World Tour-holdet IAM, der stopper efter denne sæson, og han har tidligere været nævnt i forhold til cykelholdet Dimension Data samt i forhold til sit tidligere cykelhold, det nuværende Tinkoff-hold.

Bjarne Riis siger i interviewet torsdag, at han har talt med flere hold, men at han ikke i øjeblikket kan få øje på det rette projekt.

- Der er for meget snak. Det, der irriterer mig, er snakken om Dimension Data sidste år. Igen, de sagde ikke nej til mig, det var det modsatte. Jeg lukkede diskussionen.

- Jeg har aldrig talt med IAM, men Bahrain var jeg involveret i, men jeg ser ikke rigtig den struktur som den rigtige for mig. Jeg tror, projektet er godt, men jeg ville tøve der, siger Bjarne Riis.

/ritzau/