Bjergrytteren Aru vinder sej bjergetape i Giroen

Giro d'Italia viste sig igen fra sin bedste side på bjergetapen fra Valdengo til Montecampione.

Den kun 23-årige italiener Fabio Aru (Astana) vandt den 217 kilometer lange 15. etape med et angreb på det ubehagelig bjerg få kilometer før målstregen.

Aru kørte sig op fra syvende- til fjerdepladsen i klassementet efter en etape, som for anden dag i træk skabte forskelle mellem de bedste i den samlede stilling.

Rigoberto Uran styrkede sin samlede føring i forhold til Cadel Evans, men tabte tid til blandt andre Nairo Quintana og Fabio Aru. Fra Uran på førstepladsen til Evans på andenpladsen er der nu et minut og tre sekunder.

Også Tinkoff-Saxos polske kaptajn Rafal Majka, som er på den samlede tredjeplads, tog tid fra Evans, men tabte i forhold til nogle af rytterne bag ham. Majka blev nummer seks på søndagens etape og har 47 sekunder op til Evans.

Bjarne Riis' ryttere på Tinkoff-Saxo tog initiativet på den afsluttende stigning op til mål. Næsten 10 kilometer før målstregen tog australieren Michael Rogers fronten i favoritgruppen, og Majka klæbede til hans baghjul, mens gruppen blev trukket længere og længere ud.

Resten af etapen blev en blanding af et festfyrværkeri af angreb blandet med stilstand, hvor favoritterne lurede på hinanden.

Da franskmanden Pierre Rolland (Europcar) angreb fem kilometer før målstregen, var det slut for de fleste af rivalerne, som ikke kunne følge med længere.

Uran i førertrøjen fik i første omgang vist de øvrige, at hans lille tidstab lørdag var en enlig svale. Colombianeren gik med, da Rolland angreb, og han kørte væk fra Evans og Majka.

Til gengæld mødte han grænsen, da sidste års nummer to i Tour de France, Nairo Quintana, angreb.

Fabio Aru var bare en klasse over konkurrenterne på sådan en søndag, hvor man må konkludere, at næste uges tre bjergetaper har mange spørgsmål at besvare.

Mandag er der hviledag i Giroen. Løbet slutter næste søndag i Trieste.

/ritzau/

 

Dagens Gossip