Blå blok lover håndværkerfradrag frem til 2018

Hvis blå blok får flertal efter næste folketingsvalg, kan danskerne regne med at kunne trække en del af lønnen til håndværkerarbejde i hjemmet fra i yderligere tre år.

Det løfte fremsiger en samlet blå blok anført af Venstre i Børsen torsdag. Næstformand Kristian Jensen siger, at det fortsat vil hjælpe til at skabe arbejdspladser, hvis ordningen gøres permanent.

Og noget tyder nu på, at Venstre, der har gjort det til et ultimativt krav efter valget, har rygdækning i den borgerlige blok.

De Konservative og Dansk Folkeparti støtter op. Sidstnævnte, fordi Dansk Byggeri i en ny analyse vurderer, at der ikke er risiko for nogen flaskehalse i byggeriet før 2018 på grund af fradraget.

Læs også: Tilbud på nyt tag

Liberal Alliance forholder sig kritisk til en forlængelse af håndværkerfradraget, men vil ikke ødelægge et muligt flertal i den blå blok ved at stille sig på bagbenene.

- Hvis de andre partier vil hjælpe os med at få gennemført vores politik, så kan det jo også godt være, at vi vil hjælpe dem med at få gennemført deres, siger finansordfører Ole Birk Olesen til Børsen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde på Dansk Byggeris årsmøde onsdag, at det ikke giver mening at forlænge ordningen i en tid, hvor man er begyndt at tale om mangel på arbejdskraft.

Håndværkerfradraget, der gav personer op til 15.000 kroner i fradrag om året, kostede statskassen cirka én milliard kroner årligt. Det udløb ved overgangen til 2015.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip