Blå blok skoser regeringen: Fremmede børn skal ikke have dansk børnecheck

Skrevet af admin

17/12/2014

Dagens topnyheder

De Konservative kræver, at udlændinge skal optjene retten til at få børnepenge, hvis de borgerlige vinder magten ved det kommende folketingsvalg, nu da skatteminister Benny Engelbrecht (S) har droppet at fremsætte et lovforslag om børnechecken.

Samtidig udfordrer De Konservative EU-Kommissionen, hvis fortolkning regeringen ifølge partiet har fulgt i modstrid med Folketingets flertal.

- Vi vil tage kampen med EU-systemet. Regeringen har lagt sig ned af politiske årsager. De er enige i, at udlændinge skal have ret til velfærdsgoder, bare fordi man kommer til Danmark, siger De Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen.

Skatteminister Benny Engelbrecht har opgivet at forene Folketingets flertal med EU-Kommissionen, da han ikke kan samle flertal til lovforslaget om at tilpasse det såkaldte optjeningsprincip for børnepenge til EU-retten.

Det skriver han til Folketinget i et brev, der også sendes til EU-Kommissionen.

Men regeringen har slet ikke forhandlet med EU-Kommissionen, selv om indenrigsminister Morten Østergaard (R) i sommer lovede nye forhandlinger, lyder det fra Brian Mikkelsen.

Før europaparlamentsvalget pålagde regeringen Udbetaling Danmark at administrere børnecheck-udbetalingerne efter EU-retten, skønt dansk lov ikke var ændret. Her skal forældre opfylde et optjeningskrav for at få børnepenge.

Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen, skoser regeringen for at gå imod dansk ret.

- For det bør altså være et dansk anliggende at bestemme, på hvilke præmisser udefrakommende kan få del i danske velfærdsydelser. Regeringen burde derfor have holdt fast i optjeningsprincippet, siger han i en skriftlig kommentar.

Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, vender også tommelfingeren nedad.

- Det er reelt EU, der hen over hovedet på Folketinget dikterer, hvem der skal have børnecheck. Lige nu bliver der udbetalt børnecheck til udlændinge, som efter dansk lov ikke er berettiget til det, og det accepterer regeringen bare, siger Dansk Folkepartis skatteordfører i en skriftlig kommentar.

/ritzau/