BLÅ BOG: Bodil Jørgensen

Skuespilleren Bodil Jørgensen, der onsdag morgen kom ud for en alvorlig ulykke ved Mandø i Vadehavet under optagelserne til en ny "Far til fire"-film, har senest høstet mange anmelderroser for sin indsats i Tivolis sommerrevy "Tam Tam i Glassalen".

* Født 3. marts 1961 (53 år).

* Uddannelse: Påbegyndte en uddannelse til skuespiller under sine studier i engelsk litteratur på Aarhus Universitet. Afsluttede skuespilleruddannelsen fra Statens Teaterskole i 1990.

* Karriere: Har været tilknyttet flere teatre, blandt andet Det Kongelige Teater fra 1996, men det er også blevet til adskillige filmroller.

Hun har spillet med i både "Hvidsten Gruppen" og Lars von Triers "Idioterne", ligesom hun medvirkede i TV2-serien "Badehotellet". Kendes desuden af mange fra DR2-satiren "Rytteriet".

* Priser:

2013: Robert for bedste kvindelige hovedrolle for "Hvidsten Gruppen".

2011: Teaterpokalen.

2011: Robert for bedste kvindelige birolle for "Smukke mennesker".

1999: Bodil for bedste kvindelige hovedrolle for "Idioterne".

1999: Robert for bedste kvindelige hovedrolle for "Idioterne".

* Privat: Bor på Nørrebro i København med sin mand, filmfotograf Morten Søborg, med hvem hun har en datter. Har to sønner fra et tidligere ægteskab.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip