Blå Bog: Vestagers nye kompagnon Ditte Juul-Jørgensen

Ditte Juul-Jørgensen skal være Margrethe Vestagers kabinetschef, når den tidligere økonomi- og indenrigsminister efter planen tiltræder som EU-kommissær i Bruxelles til november.

* Navn: Ditte Juul-Jørgensen

* Alder: 48 år.

* Uddannelse: Jurist fra Europakollegiet i Brugge i Belgien samt fra Københavns Universitet.

* Job:

- Siden 2012: Direktør for multilateral handelspolitik og juridiske spørgsmål i generaldirektoratet for handel i EU-Kommissionen.

I den stilling administrerer hun blandt andet EU's forhandlinger i Verdenshandelsorganisationen, WTO, og hun er ansvarlig for juridisk rådgivning og støtte i EU's handelsforhandlinger.

- Hun har arbejdet i EU-systemet i mere end 20 år. De sidste 18 år har hun arbejdet med handelspolitik med fokus på WTO.

- Før 2012 har hun blandt andet været kontorchef for handel og bæredygtig udvikling og fødevaresikkerhed samt ansvarlig for EU's bilaterale handelsrelationer.

- Tidligere har hun arbejdet som chef for handelsafdelingen i EU's delegation i FN i New York, for EU-Domstolen og i EU-Kommissionens generaldirektorat for konkurrence.

Kilde: EU-Kommissionen

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip