Blå partier revser rød budgetaftale i København

Den socialdemokratiske overborgmester i København, Frank Jensen (S), har gjort knæfald for Enhedslisten i aftalen om næste års budget for den danske hovedstad.

Både Venstre, Konservative og Liberal Alliance står derfor uden for aftalen, der blev indgået torsdag eftermiddag.

Det er især manglende tiltag til at tilgodese erhvervslivet, der har bragt sindene i kog - også selvom aftalen indeholder en halvering af byggesagsgebyrer for virksomheder og boligejere, og et nyt erhvervshus, der skal gøre den kommunale service overfor virksomhederne bedre.

- Det batter jo ingenting i den virkelige verden og vil ikke placere København højere på virksomhedernes popularitetsbarometer, siger Venstres gruppeformand, Flemming Steen Munch.

Men det afviser Frank Jensen. Han mener, at V og K fører valgkamp for politikerne på Christiansborg.

- Vi gør det lettere og billigere at være erhvervsdrivende. Jeg forstår ikke, at Venstre, Konservative og Liberal Alliance tror, at man kan løse byens problemer ved at stille sig ud på sidelinjen. Jeg kan slet ikke genkende det billede, de tegner, siger Frank Jensen.

Den konservative Rasmus Jarlov mener, at kommunen simpelthen har for stort et forbrug - og at pengene bruges på unødvendige ting.

- Man øger udgifterne med 2,8 milliarder kroner. De skal blandt andet bruges til at støtte Distortion, bycykler og lavere leje for kolonihaveejere. Vi bruger alt for mange penge på overflødige tiltag, siger Rasmus Jarlov.

Både V og K er irriterede over den "entydige fokus" på cyklisterne.

- Man lukker Amagerbrogade, indsnævrer Bredgade, og Frederikssundsvej og forprojekterer en nedgravning af Åboulevarden og fjerne parkeringspladser, siger Jarlov.

Frank Jensen siger, at der skal investeres for at gøre plads til de mange tusinde mennesker, der hvert år flytter til København.

- Der er kommet 50.000 flere indbyggere til København siden 2010, og dem skal vi kunne rumme. Selvom vi omrokerer penge og effektiviserer, så skal der også investeringer til, siger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip