Blå partiledere bryder borgfred efter terrorangreb

Skrevet af admin

18/02/2015

Dagens topnyheder

De fire partiledere i den blå blok i Folketinget bryder nu den politiske borgfred efter terrorangrebet i København i weekenden.

Det sker i en kronik i Jyllands-Posten, hvor de blandt andet kræver, at politi og efterretningstjenester skal have flere penge og bedre udrustning.

Lars Løkke Rasmussen (V), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Pape Poulsen (K) og Anders Samuelsen (LA) stiller i alt fem krav til en terrorpakke.

- Vi må samles om det, som der burde være politisk enighed om blandt alle partier. At sikre at myndighederne har de ressourcer og det udstyr, de har brug for til at sikre danskernes tryghed, skriver de i kronikken.

- Der er brug for at skabe mere tryghed i Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten.

Regeringen bebudede efter terrorangrebet i Paris i januar, at der vil komme en vurdering af, om der er behov for flere ressourcer til politiet og Politiets Efterretningstjeneste, PET. Vurderingen er snart færdig, lovede statsministeren i weekenden.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, kritiserer partilederne for at bryde borgfreden med deres udspil.

- Man skal holde sig for god til at gøre det her til et politisk slagsmål, før vi har fået kortlagt hele hændelsesforløbet. Politiet arbejder lige nu hårdt på efterforskningen, og det havde jeg egentlig en forventning om, at de borgerlige partier ville respektere, siger hun til Jyllands-Posten.

De fem punkter i den "blå terrorpakke" indebærer, at der kommer ekstra ressourcer til politi og efterretningsvæsen, bedre udstyr og træning af betjente, bedre samarbejde mellem danske og internationale myndigheder, mere moderne teknologi til terrorbekæmpelse og en styrket indsats mod radikalisering i fængslerne.

I en kommentar siger statsminister Helle Thorning-Schmidt, at der er behov for at give politiet ro til efterforskningen.

/ritzau/